Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Uskumru Tarifleri

Domates Soslu Norveç Uskumru Sote

Balık yemek sağlıklıdır.Düzenli olarak balık yiyen kişilerde kalp-damar hastalıkları, kanser, romatizma ve depresyon gibi rahatsızlıklara yakalanma riski daha düşüktür

4 KIŞILIK
 

  • 2 Adet Uskumru Fileto
  • 1 Diş Sarımsak
  • 1 Adet orta boy Soğan
  • 4 Çorba Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Adet Balık Bulyon
  • 8 Adet Siyah Zeytin
  • Taze Fesleğen
  • Zeytinyağı
  • Tuz, Karabiber

HAZIRLANIŞI
 

Filetoların her iki yüzüne isteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber serpilir ve her bir fileto iki eşit parçaya kesilir. Tavaya zeytinyağı eklenerek kızdırılır ve filetolar yaklaşık 4–5 dakika kızartılır. Soğan ve sarımsak ince kıyılır. Çekirdekleri çıkarılan siyah zeytinler dilimler halinde kesilir. Sarımsaklar ayrı bir tavada zeytinyağı ile hafif kızartılır. İnce kıyılmış soğanlar da tavaya eklenerek yumuşayıncaya kadar karıştırılır. Domates salçası iki su bardağı sıcak suda kıvamlı hale gelinceye kadar karıştırılır. Sıcak suda eritilen domates salçası da tavaya eklenerek yaklaşık 2–3 dakika pişirmeye devam edilir. Son olarak balık bulyon, dilimlenmiş siyah zeytinler ile isteğe bağlı miktarda tuz ve karabiber eklenerek kaynamaya bırakılır. Servis tabağına yayılan domates sosunun üzerine uskumru filetolar yerleştirilir, taze fesleğen yaprakları ile süslenerek servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın